1 Schil de aardappelen & snijd ze in gelijke stukken.
2 Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
3 Snijd de prei & de lente-uitjes in dunne schijfjes & pers de look.
4 Doe vetstof in een pot & stoof de lente-ui aan met de look.
5 Wanneer de look & lente-ui licht glazig worden, mag de prei toegevoegd worden. Stoof deze goed aan & bevochtig af en toe met een beetje water.
6 Verdeel de kaas ondertussen in kleine blokjes.
7 Giet de aardappelen af en doe de kaasblokjes in de warme pot.
8 Voeg de aardappelen terug in de pot op de kaasblokjes zodat deze al deels kunnen smelten.
9 Kruid af met peper & zout, en vers gemalen nootmuskaat en ga al eens door het mengsel met een stamper. Voeg de melk toe & stamp de purree tot de gewenste dikte(met of zonder stukjes).1
0 Voeg als laatste de prei toe & meng goed door elkaar zodat overal een beetje kaas tussenzit.1
1 Tip: Dit is van maak een vrij krachtige purree, dus ik serveer het meestal met een stuk gebraden kip of kalkoen.