Preistamppot met kaas

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen & snijd ze in gelijke stukken.
  • 2 Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  • 3 Snijd de prei & de lente-uitjes in dunne schijfjes & pers de look.
  • 4 Doe vetstof in een pot & stoof de lente-ui aan met de look.
  • 5 Wanneer de look & lente-ui licht glazig worden, mag de prei toegevoegd worden. Stoof deze goed aan & bevochtig af en toe met een beetje water.
  • 6 Verdeel de kaas ondertussen in kleine blokjes.
  • 7 Giet de aardappelen af en doe de kaasblokjes in de warme pot.
  • 8 Voeg de aardappelen terug in de pot op de kaasblokjes zodat deze al deels kunnen smelten.
  • 9 Kruid af met peper & zout, en vers gemalen nootmuskaat en ga al eens door het mengsel met een stamper. Voeg de melk toe & stamp de purree tot de gewenste dikte(met of zonder stukjes).1
  • 0 Voeg als laatste de prei toe & meng goed door elkaar zodat overal een beetje kaas tussenzit.1
  • 1 Tip: Dit is van maak een vrij krachtige purree, dus ik serveer het meestal met een stuk gebraden kip of kalkoen.

Preistamppot met kaas is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Preistamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preistamppot met ham, kaas en pesto
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preistamppot met blauwe kaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preistamppot met pesto en walnoten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept