Winterse frittata met paprika, aardappels en pesto

6
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de rode ui in ringen en de paprika in blokjes. Bak de plakjes ontbijtspek in een pan met antiaanbaklaag tot ze knapperig zijn. Haal het spek uit de pan en breek het in stukjes.
  • 2 Verwarm de grill voor op 200 °C. Giet de Robusto extra vergine olijfolie in de pan van het spek en bak daarin de aardappelschijfjes met de paprika, de ui en de rozemarijn. Voeg wat zout en peper toe. Plaats het deksel op de pan en bak de groenten 10 minuten op een matig vuur tot ze bijna gaar zijn.
  • 3 Voeg de spinazie en de knoflook toe, draai het vuur hoger en roerbak het geheel in enkele minuten gaar. Klop ondertussen de eieren met de pesto los en giet dat over de groenten in de pan. Strooi het uitgebakken spek erover en beleg de omelet tot slot met de plakjes mozzarella. Zet de pan zo nog ongeveer 7 minuten onder de hete grill tot het ei gestold en de mozzarella gegratineerd is.

Winterse frittata met paprika, aardappels en pesto is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept

Hartige wentelteefjes met uiencompote
40 min
Bekijk recept
Winterse koffie (advertorial)
20 min
Bekijk recept
Winterse paella met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-salami schotel recept
Bekijk recept