Zoek
Spinazie-ovenschotel met ragout en aardappel
4
60 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
450 gram diepvriesspinazie (fijngehakt)
45 gram boter
1 beschuit
zout
citroensap
750 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
300 ml ragout (vlees, kip of vis)
100 gram ham of garnalen
paneermeel
Bereiding
1
De spinazie met de boter op een getemperde warmtebron laten ontdooien.
2
De spinazie vermengen met de fijngemaakte beschuit, zout en citroensap naar smaak.
3
De aardappelen in plakjes snijden.
4
De ragout met de kleingesneden ham of de garnalen vermengen.
5
In een beboterde vuurvaste schaal laag om laag de spinazie, aardappelplakjes en ragout doen.
6
De bovenkant gladstrijken, bedekken met een dun laagje paneermeel en kleine stukjes boter.
7
De schotel in een zeer hete oven (240oC) plaatsen met overwegend bovenwarmte.
8
Een bruin korstje erop laten komen of de afgekoelde schotel opwarmen (±200oC en ±40 min.)
Spinazie-ovenschotel met ragout en aardappel is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept