2 Rits de blaadjes van de rozemarijn en snipper ze heel fijn
3 meng ze met het grof zeezout de gemengde peper in een vijzel en plet het geheel zeer fijn.
4 Snij 3 teentjes look middendoor over de lengte, haal het hart uit
5 Duw met de punt van een scherp mes hier en daar een gaatje in het vlees en stop daar telkens een staafje look in.
6 Maak een sier-inkerving aan de gladde kant van de lamsbout ( zo'n 2 à 3 mm diep en een 15 cm lang
7 Wrijf de lamsbout goed in met het rozemarijnpeper mengsel
8 Vet een ovenschaal goed in met Solo, plaats het gebraad in de schaal, leg er hier en daar een nootje Solo op en plaats het geheel in de oven en laat de bout gedurende 1u15 braden in de oven op 175 à 180°C.
9 Haal de lamsbout uit de oven en laat hem nog een 10 min rusten onder aluminiumfolie ( houdt het vlees veel malser).1
0 Deglaceer de ovenschaal met wat water en maak er een sausje van die je eventueel wat kan laten inkoken.1
1 SPRUITJESPUREE1
2 kook de aardappelen gaar1
3 de sjalotten fijn snipperen1
4 het hart uit de resterende look halen en fijn snipperen1
5 Snij de plakken spek in dunne repen1
6 laat een 50 gr. Solo smelten en voeg de spekreepjes toe en bak de spekreepjes aan en verwijder ze uit de pan en hou ze bij de hand1
7 Stoof de sjalotten en de look lichtjes aan in het overtollige vet van de spekreepjes,1
8 Kook de aardappelen gaar.1
9 Kook de spruitjes even op in koud water , zodra het water kookt giet je de spruitjes af. Neem vers warm water en kook de spruitjes gaar. Giet de spruitjes af.2
0 Voeg de gekookte spruitjes bij de sjalotten en de look,en stamp het geheel in puree door met een pureestamper er mogen nog stukje spruit in zitten.Stamp de aardappelen tot puree, voeg er de gestampte spuitjespuree bij alsook de aangebakken spekreepjes. Voeg de melk, de rest van de boter en het eigeel ook toe en meng het geheel . Kruid af met p&z en vers geraspte nootmuskaat.Dresseer de spruitjespuree mooi op het bord aan de hand van een ring.ook lekker bij runds- en varkensgebraad.