Griekse moussaka met courgette en feta

4
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Kook de aardappelplakjes 10 minuten voor. Giet af en zet apart.
  • 2 Snijd de courgette in dunne plakken en de aubergine in kleine blokjes. Pel en snipper de ui.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 Bak de ui zachtjes in 1 eetlepel olijfolie. Voeg het rundergehakt toe en bak het los. Breng het gehakt op smaak met zout, peper en de oregano. Roerbak de aubergineblokjes 2 minuten mee. Voeg het bouillonketeltje en de tomaatstukjes toe en laat de gehaktsaus nog 2 minuten zachtjes koken.
  • 5 Vet een ovenschaal in met olijfolie en schep de helft van de gehaktsaus er in. Verdeel hierover een laag aardappelplakjes en een laag courgetteplakken en herhaal dit nog een keer.
  • 6 Maak de witte saus aan met 250 ml lauwe melk en het losgeroerde ei. Schenk de saus over de schotel en strooi de verkruimelde feta erover. Bak de moussaka in 45 minuten goudbruin en gaar.

Griekse moussaka met courgette en feta is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde-paprikasalade met feta en munt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept