Zoete aardappelgratin met varkenskotelet

4
55 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Warm de oven voor op 150°.
  • 2 Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
  • 3 Warm de room in een pannetje op zonder aan de kook te laten komen en smelt er het Knorr Bouillonketeltje in.
  • 4 Smeer de bodem van een ovenschotel in met 1 eetlepel margarine, schik daarop de helft van de zoete aardappelschijfjes en giet er de helft van de room over.
  • 5 Kruid met peper en zout en vul dan de schotel verder met de rest van de schijfjes en de room.
  • 6 Dek de schotel af met een stuk aluminiumfolie en schuif 35 minuten in een op 150°voorverwarmde oven.
  • 7 Haal het zilverpapier van de schotel en laat nog 10 minuten verder garen.
  • 8 Schil ondertussen de ananas ,verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in beetklare stukjes.
  • 9 Bak het vlees 3 minuten aan iedere kant in 2 eetlepels margarine en houd warm .1
  • 0 Giet de rest van de margarine in een pan en roerbak de ananas met de suiker en het pimentpoeder tot ze licht karamelliseren. 1
  • 1 Schik het vlees op de borden, schik er een portie gratin langs en werk af met de stukjes ananas.

Zoete aardappelgratin met varkenskotelet is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Marinade voor varkensvlees en ander wit vlees
Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenskotelet met pickles en puree van groene kool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskotelet met Rieslingsaus en flensjes uit de Elzas
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofschotel van aardappels met amandel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept