2 Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
3 Warm de room in een pannetje op zonder aan de kook te laten komen en smelt er het Knorr Bouillonketeltje in.
4 Smeer de bodem van een ovenschotel in met 1 eetlepel margarine, schik daarop de helft van de zoete aardappelschijfjes en giet er de helft van de room over.
5 Kruid met peper en zout en vul dan de schotel verder met de rest van de schijfjes en de room.
6 Dek de schotel af met een stuk aluminiumfolie en schuif 35 minuten in een op 150°voorverwarmde oven.
7 Haal het zilverpapier van de schotel en laat nog 10 minuten verder garen.
8 Schil ondertussen de ananas ,verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in beetklare stukjes.
9 Bak het vlees 3 minuten aan iedere kant in 2 eetlepels margarine en houd warm .1
0 Giet de rest van de margarine in een pan en roerbak de ananas met de suiker en het pimentpoeder tot ze licht karamelliseren. 1
1 Schik het vlees op de borden, schik er een portie gratin langs en werk af met de stukjes ananas.
Zoete aardappelgratin met varkenskotelet is een recept van Solo Open Kitchen