Filotaartjes met appel

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven op 180°
  • 2 Smelt de Solo in de microgolfoven
  • 3 Beleg 2 bakplaten met bakpapier
  • 4 Bestrijk elk filodeegvel met de gesmolten Solo, vouw het deeg dubbel en bestrijk nogmaals met de Solo.
  • 5 Breng elk filodeegvel met beide handen voorzichtig samen tot een cirkel van 12 à 13 cm.
  • 6 Plooi het deeg een beetje naar binnen, zodat er plooien ontstaan
  • 7 Leg de filobakjes op de bakplaten
  • 8 Schil de appels, verdeel in 4 delen, verwijder het klokhuis en snij de partjes in zeer fijne schijfjes.
  • 9 Schik de appelschijfjes tussen de plooien van de filobakjes1
  • 0 Bestrijk alles met gesmolten Solo en bestrooi met de amandelschilfers en de suiker.1
  • 1 Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het filodeeg goudbruin is.1
  • 2 Haal de filotaartjes uit de oven en bestuif met poedersuiker. Serveer ze warm met een My Carte d'Or Caramel-ijs.

Filotaartjes met appel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Filotaartjes
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Filotaartjes met peer en pecannoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Filotaartjes met gerookte makreelsalade
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Filotaartjes met gehakt en pompoen
45 min Voorgerecht
Bekijk recept