1 Deze gevulde aardappels met geitenkaas zijn een makkelijk bijgerechtje, lekker met een frisse salade en een lekker stukje varkenshaas! Met niet al te veel poespas zet je in een handomdraai een lekker aardappelgerechtje op tafel.
2 Was en boen de aardappels grondig. Zoek ongeveer gelijke grootte aardappels uit.
3 Kook de aardappelen met het zout voor ongeveer 20 minuten gaar.
4 Doe ondertussen i de geitenkaas, citroensap, de boter en de tijm in een kom.
5 Pers met een knoflookpers de knoflook boven de kom en roer het geheel tot een egale massa.
6 Verwarm de oven voor op 200 graden.
7 Leg de gekookte aardappelendeze op een snijplank. Snij deze in de lengte iets in of haal er een partje uit en snij deze vervolgens in het midden (aan de binnenkant) iets in. Duw de aardappel iets open, zodat je deze kunt vullen. Doe dit met alle aardappels.
8 Vul de aardappelen vervolgens met het geitenkaas mengsel en plaats deze op een bakplaat.
9 Besmeer de gevulde aardappels met een beetje olie (hier worden ze mooi bruin van) en bak de aardappels in 10 minuten af.1
0 Tip: dit gerecht kan je makkelijk van tevoren maken: nadat de aardappels zijn gevuld, bewaar ze afgedekt in de koelkast. Bij het bereiden: verwarm de oven voor op 200 graden en bak de gevulde aardappels in 15 minuten af.1
1 Bron receptidee
Bijzonder Bijgerecht : Met zachte geitenkaas is een recept van Solo Open Kitchen