1 Rasp de koude gekookte aardappelen grof. Blancheer de groentjes in een groente of kruiden bouillonblokje en laat afkoelen.
2 Bak de prei met de knoflook en de sjalot, peper en zout uit de molen en eventueel de kruiden op laag vuur, totdat alles lekker zacht is. Laat afkoelen.
3 Meng de geraspte aardappelen met de groentjes en de prei.
4 Werk er voorzichtig de gekozen kaas door. Roer er dan de eieren door. Zo nodig nog wat peper en zout.
5 Doe vloeibaar vetstof in een pan en bak de rösti mooi bruin aan een kant. Kieper het op een deksel, keer en geef de andere kant eenzelfde behandeling.
6 Serveer de rösti voor 2 personen als hoofdgerecht met een gebakken spiegelei voor een geheel vegetarische maaltijd.
7 Deze rösti is als bijgerecht voor 4 personen voldoende. Lekker met een visje of een stukje vlees en een frisse salade.
8 Prima om resten groentjes , kaas en aardappelen te verwerken.
9 Ik serveerde er 2 stukjes kalkoenfilet à la minute bij.1