Gehaktschotel met raapjes, prei en champignons

4
70 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    20 min.
    - Snij verse champignons in - Schil de raapjes en snij in blokjes van 1/2 cm.
    - Snipper de preien en de ui fi jn.
    - Schil de aardappelen en snij in
    Voorbereiding
    (35 min. + 25 min. in de oven) 1 Verhit de olijfolie in een pan en stoof de fi jngesnipperde ui glazig. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. 2 Doe er de tomatenpuree bij en laat al roerend meebakken. 3 Voeg de prei, de (diepgevroren) champignons en een scheutje water toe. Kruid met de tijm en de laurier, zwarte peper en zout. Laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. 4 Verhit ondertussen 1 eetl. boter in een pan en stoof de raapjes 15 à 20 min. tot ze zacht zijn. 5 Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, pureer en voeg de raapblokjes toe. Kruid met zwarte peper en zout. 6 Verwarm de oven voor op 200 °C. 7 Verdeel het gehakt over een ovenschaal en bestrijk met de puree. Strooi er de panko over en leg er de rest van de boter in klontjes op. Zet 25 min. in de hete oven.

Gehaktschotel met raapjes, prei en champignons is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gehaktschotel met basmatirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuid-Afrikaanse gehaktschotel met andijvie
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktschotel met banaan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse gehaktschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept