1 Dit recept stond in een boek van Jamie Olivier geleend van de bibliotheek. Ik maakte het precies zoals beschreven in het boek. Natuurlijk kun je dit recept ook gebruiken en je eigen "smaakbommetje" bedenken.
2 Boen de aardappels ( deze worden niet geschild) goed schoon en droog ze af. Boor met een appelboor in de lengte een gat . Bewaar de stukjes, deze worden na het vullen als plug gebruikt.
3 Leg op het plakje spek een ansjovisje , blaadje salie en een plakje knoflook en wat citroenrasp. Vouw dubbel en frot het geheel in de holte van de aardappel. Nu rust het smaakbommetje in het hart van de aardappel. Snij een stukje van de "plug "af en dicht de aardappel aan beide kanten.
4 Kwast de aardappels in met olijfolie en bestrooi ze met zeezout.
5 Leg de aardappels op bakpapier op een bakplaat.
6 Ondertussen staat de oven al voorverwarmd op 200 graden met boven en onder warmte.
7 Schuif de bakplaat in het midden van de oven. Keer de aardappels een keer of
4
8 Prik met een breinaald in een aardappel om te controleren of ze gaar zijn.
9 En..... smullen maar.
Aardappel uit de oven met een smakelijk"hartje" is een recept van Solo Open Kitchen