1 Super makkelijk en super lekker gerecht. Handig met gasten, want de oven doet het werk en je hebt je handen vrij voor andere gerechten.
2 Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal dun in met olijfolie.
3 Plaats een laag aardappelschijfjes in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout.
4 Leg dan een ui en knoflook laag op de aardappel laag.
5 Ga dan door met aardappel en ui knoflook laagjes tot alles op is, maar eindig met een laatste laag aardappeltjes. En peper en zout steeds dun tussen de laagjes
6 Voeg de hete kippenbouillon toe en leg hier en daar een klontje boter op de aardappelschijfjes. Besprenkel het geheel vervolgens met tijm.
7 Plaats de ovenschaal in de oven en bak de aardappelen voor 1 uur. Verlaag dan de oven tot 120°C en bak nog eens gedurende 20 min.
8 De aardappelen zijn mooi goudbruin aan de bovenkant en gaar aan de binnenkant. Test dit door een breinaald in de aardappelen te steken.
9 SUPER LEKKER.
Aardappelschijfjes boulangère uit de oven is een recept van Solo Open Kitchen