Aardappelschijfjes boulangère uit de oven

4
90 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Super makkelijk en super lekker gerecht. Handig met gasten, want de oven doet het werk en je hebt je handen vrij voor andere gerechten.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal dun in met olijfolie.
  • 3 Plaats een laag aardappelschijfjes in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout.
  • 4 Leg dan een ui en knoflook laag op de aardappel laag.
  • 5 Ga dan door met aardappel en ui knoflook laagjes tot alles op is, maar eindig met een laatste laag aardappeltjes. En peper en zout steeds dun tussen de laagjes
  • 6 Voeg de hete kippenbouillon toe en leg hier en daar een klontje boter op de aardappelschijfjes. Besprenkel het geheel vervolgens met tijm.
  • 7 Plaats de ovenschaal in de oven en bak de aardappelen voor 1 uur. Verlaag dan de oven tot 120°C en bak nog eens gedurende 20 min.
  • 8 De aardappelen zijn mooi goudbruin aan de bovenkant en gaar aan de binnenkant. Test dit door een breinaald in de aardappelen te steken.
  • 9 SUPER LEKKER.

Aardappelschijfjes boulangère uit de oven is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept