2 Schil de aardappelen, snij ze in stukjes en kook ze in 20 minuten gaar. Giet af en maak er puree van. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er ten slotte de sesamolie door, samen met 2 eetlepels Solo Vloeibaar en de light room. Meng zodat je een mooie, zachte puree krijgt.
3 Kruid intussen de eendenfilets naar smaak en bak ze zonder vetstof in een pan, beginnend met de vetkant. Draai ze na 4 minuten om en bak ze ook aan de andere kant mooi bruin in zo'n 3 minuten.
4 Schep er nu 2 eetlepels honing over en laat de eend even karamelliseren. Haal de filets vervolgens uit de pan en rol ze in aluminiumfolie. Laat de eend nog even verder garen in de oven gedurende 12 minuten.
5 Giet het overgebleven vet van de pan weg en zet de pan terug op het vuur. Pers de sinaasappel en doe het sap in de pan, samen met de bruine fond, de balsamicoazijn, 2 eetlepels honing en het geschilde en geraspte stukje gember. Laat de saus rustig koken zodat die mooi ingedikt is. Giet ze nadien door een zeef en kruid nog even af naar smaak met peper en zout.
6 Was de paksoi, snij in fijne reepjes en stoof gaar. Kruid met peper en zout. Rooster de cashewnoten in een droge pan en stamp ze fijn.
7 Haal nu de eendenfilets uit de oven en snij ze in gelijke plakjes. Bestrooi ze met de cashewnoten en dresseer ze op de paksoi, met het sausje en de sesampuree erbij.
Eend in cashewkorstje met sesampuree is een recept van Solo Open Kitchen