Moussaka met tomatenpassata, gehakt en aardappelen

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen en laat volledig afkoelen.
  • 2 Snij de tomaten in dunne schijfjes en zet deze klaar.
  • 3 Snij mozzarella en aardappelen in schijfjes.
  • 4 Kuis de aubergines en snijd in blokjes.
  • 5 Zet 1/2 uur in koud water met flink wat zout, zodoende het ranzige uit de aubergine trekt.
  • 6 Bak daarna de aubergine op met olijfolie en flink wat paprikapoeder erop en laat gedurende 8 min. onder een gesloten deksel stoven op een laag vuur. Zet opzij.
  • 7 Neem een ajuin en wat look en stoof aan, bak hierop het gehakt rule, en doe na het rule bakken een fles tomatenpassata erbij en laat 10 min. sudderen.
  • 8 Neem een vuurvaste schotel en strijk deze in met olijfolie.
  • 9 Bedek de bodem met schijfjes aardappel, bestrooi met peper.1
  • 0 Daarna een laagje van de vleessaus, laagje aubergine, laagje tomaat.1
  • 1 Herhaal dit en eindig met een laagje vleessaus.1
  • 2 Als laatste een laag mozzarella.1
  • 3 Zet dit alles in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 45 min.1
  • 4 Serveer dit met stokbrood.

Moussaka met tomatenpassata, gehakt en aardappelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept