1 Snij de venkel heel fijn en fruit op een zacht vuur in een grote steelpan die de olie bevat. Zet een deksel op de pan en laat zacht stoven.
2
2Breng een grote kookpot met lichtgezouten water aan de kook voor het "al dente" koken van de pasta.
3
3Doe 1,2 l water, de verkruimelde bouillonblokjes en de diepgevroren erwtjes in een kookpot. Breng aan de kook, voeg dan de sperziebonen toe. Voeg na 2 min. de miniasperges toe en laat nog 3 min. koken.
4
4Giet de groenten af, maar bewaar 25 cl kookvocht. Schrik de groenten even in koud water.
5
5Bestrooi de venkel met bloem, meng 30 sec., doe er dan geleidelijk aan en al roerend het bewaarde kookvocht bij. Voeg de room toe en breng aan de kook. Doe er de groenten bij, laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak.
6
6Meng de uitgelekte pasta met de saus en serveer meteen met de parmezaan.