1 Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Verhit intussen de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes goudbruin. Schep ze even op wat keukenpapier en laat ze uitlekken.
2 Bak in het bakvet van de spekreepjes de ui en knoflook 2-3 minuten.
3 Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht. Schep de pasta met de spekjes, kaas, citroenrasp en wat kookvocht door het ui mengsel.
4 Verwarm de pasta op matig vuur en schep er de spinazie in kleine porties door; roer tot de groente net is geslonken. Of laat in een aparte pan de spinazie slinken en werk dan de groente door de pasta.
5 Breng op smaak met zout en peper.
6 Verdeel er de ricotta in ‘klontjes’ over het geheel en rasp er nog wat kaas over. Serveer meteen.
Macaroni met spekjes, spinazie en ricotta is een recept van Solo Open Kitchen