2 • Maak de prei schoon (halveren en tussen de bladeren goed spoelen onder koud water om alle zandresten te verwijderen) en snij hem in gelijke ringetjes.
3 • Bak de gespoelde en uitgelekte preiringen aan in wat boter en stoom of kook ze dan gaar met een bouquet garni.
4 • Laat ze uitlekken maar hou een kopje kookvocht voor de saus.
5 De saus
6 • Pel de sjalot, snipper ze fijn en laat ze aanstoven in een klontje boter.
7 • Voeg de witte wijn, de room en het kookvocht toe en roer tot een smeuïg en homogene saus.
8 • Doe de fijngesneden zalm erbij en roer goed om klonters te vermijden. De saus mag niet meer koken! Kruid de saus met zout en peper (eventueel piment d’esplette) en laat ze rusten op kamertemperatuur.
9 De pasta1
0 • Kook de pasta al dente. Voor extra smaak kan je een bouillonblokje of wat visfond aan het kookwater toevoegen.1
1 • Laat de pasta uitlekken en warm ondertussen de saus weer op (zacht vuurtje). 1
2 Serveren1
3 Doe de pasta in warme diepe borden en bedek ze met de saus. Strooi er wat fijngehakte dille over.