4 - Scheur de mozzarella in stukjes en rasp de parmezaan.
5Voorbereiding :
6 20 min. + 15 min. in de oven
7 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
8 2 Kook intussen de tortellini in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg 2 min. voor het einde van de gaartijd de erwten toe en giet af.
9 3 Maak de bechamelsaus: smelt de boter en roer er de bloem onder. Voeg de melk toe en roer goed om klonters te vermijden. Laat doorkoken tot de saus wat indikt. Kruid met zwarte peper en zout en voeg de ricotta, parmezaan en de rucola toe. Meng er de tortellini en erwten onder.1
0 4 Schep in een ovenschotel en verdeel er de stukjes mozzarella over. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant mooi goudbruin is1
1 Tip: 1
2 variant1
3 U kan deze tortellini ook zonder oven klaarmaken. Kook de pasta samen met de erwten zoals in stap 2 en meng meteen met de rucola. De bechamelsaus laat u weg. Werk het gerecht af met enkele lepeltjes ricotta, stukjes mozzarella, parmezaanschilfers en enkele druppels extra vierge olijfolie.
tortellini prosciutto met ricotta en erwten is een recept van Solo Open Kitchen