Groentelasagne met aubergine en verse basilicum

6
70 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de aubergines, snij ze in dunne plakken en leg ze in een vergiet.
  • 2 Bestrooi rijkelijk met zout en laat een dertigtal minuten staan.
  • 3 Spoel ze af met koud water en dep ze droog.
  • 4 Bak ze langs beide kanten lichtbruin in de Solo Vloeibaar.
  • 5 Laat de spinazie kort slinken in de 1 eetlepel Solo.
  • 6 Voeg een eierdooier bij de ricotta en roer de spinazie erdoor.
  • 7 Breng op smaak met peper en zout.
  • 8 Kook de pasta in ruim water al dente. Giet af en spoel met koud water.
  • 9 Hang de vellen over de rand van een vergiet, zodat ze niet aan mekaar gaan kleven. 1
  • 0 Smeer een ovenschaal in met wat Solo Vloeibaar . 1
  • 1 Maak afwisselend laagjes: een laagje tomaten met verse oregano en basilicum, pasta, olijven, pasta, spinazie met ricotta, pasta,… Bepaal de volgorde en het aantal lagen naar je eigen smaak. Eindig met mozzarella, parmezaan en oregano. Zet de schotel 40 minuten in de oven op 180 à 200° C.

Groentelasagne met aubergine en verse basilicum is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentelasagne
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentelasagne
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige groentelasagne met mozzarella
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept