1 1 - Kook de lasagnevellen volgens gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met zout beetgaar. Laat ze op een vochtige doek uitlekken.
2 2 - Vulling: verhit de olie met de boter en bak daarin de knoflook en paddestoelen +/- 10 min. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Roer de ricotta los met een vork, en roer de pecorino, nootmuskaat, peterselie en het paddestoelenmengsel erdoor.
3 3 - Verwarm de oven voor op 200°C. Leg op elk lasagnevel een plakje ham en een plakje kaas, schep er een volle eetlepel vulling op en rol het pastavel op.
4 4 - Schep een laagje bechamelsaus in de ovenschaal en leg hierop de cannelloni naast elkaar. Schenk de restvan de bechamelsaus erover.
5 5 - Meng de parmezaanse kaas met de slagroom en verdeel dit mengsel over de cannelloni. Bak de cannelloni 20-30 min in het midden van de oven.
Cannelloni met paddestoelen en ricotta is een recept van Solo Open Kitchen