Orecchiette met broccoli en rode ui

4
24 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de blaadjes en de stronk van de broccoli los.
  • 2 Schil de stronk en snij fijn.
  • 3 Halveer de grote broccoliroosjes of snij ze in vieren.
  • 4 Kook ze in ruim kokend water met zout gaar en giet af in een zeef.
  • 5 Laat schrikken in ijskoud water.
  • 6 Kook de orecchiette in ruim kokend gezouten water in twaalf minuten gaar, giet af en vang het kooknat op.
  • 7 Bak intussen de broccoliroosjes zachtjes in wat Solo.
  • 8 Snij de knoflook in plakjes en laat die 5 minuten zachtjes meebakken.
  • 9 Voeg de orechiette toe en schep er een paar eetlepels van het kooknat door.1
  • 0 Voeg de rest van de Solo toe, roer kort door en breng goed op sm aak met zout en zwarte peper.1
  • 1 Doe alles in een grote kom.1
  • 2 Verdeel hierover kleine stukjes ricottakaas en uienringen en bedruip tot slot met chiliolie.

Orecchiette met broccoli en rode ui is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Orecchiette alle cime di rapa (pasta met Italiaanse broccoli)
30 min-
Bekijk recept
Pastasalade met geroosterde paprika en tomaat
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Orecchiette con frutti di mare (pasta met zeevruchten)
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Knapperige quinoa ontbijtsalade
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept