1 Maak de inktvissen schoon: trek de kop van het lichaam, verwijder voorzichtig het zakje inkt zodat de inkt niet wegvloeit, verwijder de ingewanden en het kraakbeen en snij de ogen uit.
2 Was de inktvis en snij hem in stukken.
3 Snij de uien klein en stoof ze in Solo Vloeibaar.
4 Voeg de tomatenpuree toe en stoof alles 20 minuten op klein vuur.
5 Voeg de inkt, de inktvis en de witte wijn toe en kook alles in tot de saus dik genoeg is. Kruid met zout en geplette hete pepers.
6 Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
7 Giet het kookvocht af.
8 Meng de saus met de deegwaren en verdeel over warme borden.
9 Bedek de top met blanke ricotta.
Pasta met inktsaus en pijlinktvis is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kikkererwtenschotel met pijlinktvis, tomaat & basilicum