2 Blancheer de boontjes een minuutje tot ze beetgaar zijn.
3 Verfris ze in ijswater zodat ze mooi groen blijven. Snij ze vervolgens overlangs open en daarna in schuine stukjes van ongeveer 2 cm.
4 Snij de champignons in blokjes en bak ze kort op hevig vuur.
5 Ontvel de tomaten en snij in blokjes.
6 Zet een pot water op het vuur en kook de kritharaki beetgaar in gezouten water. Giet af en spoel met koud water.
7 Warm de boontjes, de champignons, de tomatenblokjes en de
8 kritharaki in een koekenpan op en hou warm.
9 Saus1
0 Zet intussen de kippenbouillon op het vuur samen met de stelen van de champignons, pers er een teentje look bij en schenk er een flinke scheut droge witte wijn bij. Laat inkoken. Schenk halverwege de kooktijd de room erbij en laat inkoken tot sausdikte. Doe daarna de ingekookte kippenbouillon in de blender en mix fijn. Duw door een puntzeef en hou warm.1
1 Versiering1
2 Neem een grote ui en snij er mooie ringen van. Haal ze door de bloem, vervolgens door melk en nadien nog eens door de bloem. Bak de uiringen op 160°C krokant in de friteuse. 1
3 Vis1
4 Vulling roodbaars: hak de bladspinazie in grove stukken en stoof aan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.1
5 Leg de roodbaarsfilets op de werkplank en snij voor driekwart open zodat je een soort van enveloppe krijgt. Vul met spinazie en vouw dicht. Indien de vis niet dik genoeg is kan je hem ook dichtvouwen zonder in te snijden. Leg in dat geval op één helft van de vis twee lepels spinazie. Vouw de vis dicht en steek vast met een cocktailprikker. 1
6 Meng het paneermeel met geschaafde amandelen en gehakte peterselie en kruid met peper en zout. Duw de bovenkant van de dichtgevouwde vis even in de bloem, daarna in het losgeklopte eiwit en tenslotte door het paneermengsel. 1
7 Doe wat Solo in een pan en bak de roodbaars goudbruin. 1
8 Presentatie1
9 Zet de borden een tiental minuten in de oven zodat ze voorverwarmd zijn. Schep een paar lepels van de groenten en pasta in het midden van het bord. Leg hierop de vis met de gepaneerde kant naar boven. Lepel de saus rond de vis en strooi er wat fijngesnipperde bieslook over. Werk het torentje af met een plukje preischeuten en 3 gefrituurde uiringen. 2