Lasagne Bolognaise - Eigen samenstelling

2
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200° C
  • 2 ~ Hak de ui, sjalot en knoflook fijn. Stoof dit in de olijfolie.
  • 3 ~ Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.
  • 4 ~ Voeg het blik tomatenblokjes toe en kruid met basilicum, tijm, peper en zout.
  • 5 ~ Laat het gehaktmengsel eventjes sudderen.
  • 6 ~ Maak een lopende bechamel door de boter te laten smelten, bloem toe te voegen en bij
  • 7 dit mengsel al roerend de melk toe te voegen.
  • 8 OPGELET! Laat de saus niet te dik worden, ze moet nog vloeibaar zijn
  • 9 ~ Vet een ovenschotel voor twee personen in en giet hier eerst een laagje bechamel in. 1
  • 0 ~ Bedek de bechamel met lasagnebladeren. Schep hier het gehaktmengsel op. 1
  • 1 ~ Bedek weer met lasangebladeren. Maak nu laagjes met bechamel, lasagnebladeren, 1
  • 2 gehaktmengsel, lasangebladeren,...1
  • 3 ~ Eindig met een (dikke) laag bechamel en werk af met gemalen kaas.1
  • 4 ~ Zet de lasange gedurende 20 minuten in een oven van 200°C1
  • 5 Smakelijk!1
  • 6 Tips: 1
  • 7 Ik gebruik de soubry lasagnebladeren en mijn kooktijden zijn hierop berekend.1
  • 8 Je kan ook al kaas toevoegen aan de bechamel als je dat liever hebt.

Lasagne Bolognaise - Eigen samenstelling is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ceviche van zalm a la Johnny
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Omgekeerde Pudding (creme Reverse)
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Amandel-honingpasta
20-30 min -
Bekijk recept
Advokaat
0 min
Bekijk recept

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept