Zoek
Lasagne Bolognaise - Eigen samenstelling
2
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 gram gemengd gehakt
400 gram tomatenblokjes (uit blik)
4 dl melk
40 gram boter
40 gram bloem
1 ui
1 teen knoflook
1 sjalot (eventueel)
basilicum, thijm, zout en peper
100 gram gemalen kaas
Lasagnebladeren (Soubry)
olijfolie
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200° C
2
~ Hak de ui, sjalot en knoflook fijn. Stoof dit in de olijfolie.
3
~ Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.
4
~ Voeg het blik tomatenblokjes toe en kruid met basilicum, tijm, peper en zout.
5
~ Laat het gehaktmengsel eventjes sudderen.
6
~ Maak een lopende bechamel door de boter te laten smelten, bloem toe te voegen en bij
7
dit mengsel al roerend de melk toe te voegen.
8
OPGELET! Laat de saus niet te dik worden, ze moet nog vloeibaar zijn
9
~ Vet een ovenschotel voor twee personen in en giet hier eerst een laagje bechamel in. 1
0
~ Bedek de bechamel met lasagnebladeren. Schep hier het gehaktmengsel op. 1
1
~ Bedek weer met lasangebladeren. Maak nu laagjes met bechamel, lasagnebladeren, 1
2
gehaktmengsel, lasangebladeren,...1
3
~ Eindig met een (dikke) laag bechamel en werk af met gemalen kaas.1
4
~ Zet de lasange gedurende 20 minuten in een oven van 200°C1
5
Smakelijk!1
6
Tips: 1
7
Ik gebruik de soubry lasagnebladeren en mijn kooktijden zijn hierop berekend.1
8
Je kan ook al kaas toevoegen aan de bechamel als je dat liever hebt.
Lasagne Bolognaise - Eigen samenstelling is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Ceviche van zalm a la Johnny
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Omgekeerde Pudding (creme Reverse)
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Amandel-honingpasta
20-30 min -
Bekijk recept
Advokaat
0 min
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept