1 Lekker met komkommerblokjes met geraspte wortel en limoenrasp.
2 Kook de lasagne beetgaar in ruim kokend water en laat de vellen naast elkaar op keukendoeken uitlekken.
3 Kook de tomaatblokjes samen met het vocht en de in plakjes gesneden bleekselderij in tot een niet te dikke saus.
4 Breng de saus op smaak met peper en zout. Kook de boerenkool samen met de gehakte ui in een laagje water 15 minuten. Giet de groente af en breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout.
5 Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel lasagne in een ovenvaste schaal en schep hier wat tomatensaus over. Verdeel hier boerenkool over en dek dit af met een velletje lasagne. Ga zo door tot alle ingredienten opgebruikt zijn. Eindig met de tomatensaus.
6 Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de lasagneschotel in de voorverwarmde oven in circa 30 minuten gaar worden.
lasagne met boerenkool en tomaat is een recept van Solo Open Kitchen