spaghetti alla frutti di maré

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en versnipper de ui en de knoflook. Rasp de wortel en hak ze fijn.
  • 2 Hak de selder fijn. Snijd de tomaten fijn (liefst zonder vel).
  • 3 Hak de peterselie fijn.
  • 4 Verhit de olijfolie in een ruime diepe pan en bak de ui, knoflook, wortel, selder en de peterselie ongeveer 5 min op matig vuur.
  • 5 voeg de tomatenpuree toe en even laten meebakken bij de groenten.
  • 6 Voeg de wijn, peper en zout toe en laat de saus met deksel op de pan 1h op matig vuur zachtjes stoven. Roer hierbij de saus af en toe om en voeg op het laatste de zeevruchten toe. Laat de zeevruchten warm worden (ongeveer 5min anders worden ze taai).
  • 7 Kook de pasta gaar en vermeng ze met de saus.
  • 8 verdeel de pasta met saus over vier borden en bestrooi met basilicum en parmezaan.
  • 9 Dit recept geleerd in Italie dus authentiek! Smakelijk!

spaghetti alla frutti di maré is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept