1 SMELT 50 GRAM BOTER IN EEN DIEPE BAKPAN. VOEG DE SPEK (in hele fijne stukjes) TOE EN BAK ZE ONDER ROEREN OP EEN MATIG VUUR KNAPPERIG. HAAL DE SPEK UIT DE PAN MAAR BEHOUD HET BAKVET.
2 DOE DE CHILIPEPER (in fijne stukjes met of zonder pitjes naar smaak) IN DE PAN SAMEN MET DE KNOFLOOK( in hele kleine stukjes) EN BAK HET GEHEEL AL ROEREND ENKELE MINUTEN.
3 VOEG DE FIJNGESNEDEN TOMATEN, FIJNGESNEDEN BASILICUM (handvol blaadjes) EN BEETJE ZOUT TOE EN LAAT ZACHTJES 10 A 15 MIN SUDDEREN. ROER REGELMATIG.
4 KOOK DE PENNE.
5 VOEG DE SPEK TOE AAN DE SAUS EN BRENG OP SMAAK MET ZWARTE PEPER EN EVENTUEEL NOG WAT ZOUT NAAR SMAAK.
6 INDIEN DE SAUS WAT DROOG IS VOEG WAT PASTAKOOKWATER TOE.
7 MENG DE SAUS MET DE PENNE EN VERSIER MET ENKELE BLAADJES BASILICUM EN SCHILFERS PARMEZAAN KAAS.