Penne arrabbiata

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 SMELT 50 GRAM BOTER IN EEN DIEPE BAKPAN. VOEG DE SPEK (in hele fijne stukjes) TOE EN BAK ZE ONDER ROEREN OP EEN MATIG VUUR KNAPPERIG. HAAL DE SPEK UIT DE PAN MAAR BEHOUD HET BAKVET.
  • 2 DOE DE CHILIPEPER (in fijne stukjes met of zonder pitjes naar smaak) IN DE PAN SAMEN MET DE KNOFLOOK( in hele kleine stukjes) EN BAK HET GEHEEL AL ROEREND ENKELE MINUTEN.
  • 3 VOEG DE FIJNGESNEDEN TOMATEN, FIJNGESNEDEN BASILICUM (handvol blaadjes) EN BEETJE ZOUT TOE EN LAAT ZACHTJES 10 A 15 MIN SUDDEREN. ROER REGELMATIG.
  • 4 KOOK DE PENNE.
  • 5 VOEG DE SPEK TOE AAN DE SAUS EN BRENG OP SMAAK MET ZWARTE PEPER EN EVENTUEEL NOG WAT ZOUT NAAR SMAAK.
  • 6 INDIEN DE SAUS WAT DROOG IS VOEG WAT PASTAKOOKWATER TOE.
  • 7 MENG DE SAUS MET DE PENNE EN VERSIER MET ENKELE BLAADJES BASILICUM EN SCHILFERS PARMEZAAN KAAS.

Penne arrabbiata is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Snelle risotto met groene asperges
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken mozzarellatosti
20 min
Bekijk recept
Bruschette
30 min Snack
Bekijk recept
Pittige gehaktballetjes met couscous
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept