2 Week het gedroogde eekhoorntjesbrood ca. 10 min in ongeveer 2 dl warm water. Veeg de verse paddestoelen schoon en scheur ze in grove stukken. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Hak de salie fijn.
3 Knijp het vocht uit het geweekte eekhoorntjesbrood en snijd ze grof.
4 Zeef het weekvocht en bewaar het. Rol het pastadeeg uit met behulp van een pastamachine of deegroller tot een dunne lap. Snijd brede repen van het deeg.
5 Breng een pan met water en zout aan de kook.
6Voorbereiding :
7 Kook de pappardelle in 4 minuten beetgaar. Verhit 2-3 eetlepels solo vloeibaar in een pan. Voeg de knoflook en sjalotjes toe en fruit ze ongeveer 30 seconden. Voeg het eekhoorntjesbrood en de paddestoelen toe en bak ze al omscheppend op een hoog vuur ca. 3 minuten.
8 Voeg de room en pesto toe en warm snel door. Breng de saus op smaak met zout, peper, salie en eventueel een beetje weekvocht van de paddestoelen. Laat de pappardelle uitlekken en schep de paddestoelensaus erdoor.
9 Verdeel de pasta over de borden. Schaaf er krullen Parmezaanse kaas over.
pappardelle met paddestoelensaus is een recept van Solo Open Kitchen