Lasagna met geconfijte tomaat

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de zwezeriken een nacht spoelen in gezouten water. Ververs regelmatig.
  • 2 Spoel ze met water en doe ze in een ketel met gezouten water. Breng aan de kook en laat vijf minuten koken.
  • 3 Haal de zwezeriken eruit en reinig grondig (erwijder de vliezen en de bloedvaten). Laat ze afkoelen onder een gewicht.
  • 4 Maak een pesto door de ingrediënten te cutteren tot een homogene massa.
  • 5 Snij uit de pastavellen telkens twee grote cirkels.
  • 6 Kook deze per twee drie minuten in ruim gezouten water en laat goed uitlekken.
  • 7 Maak nu de lasagna door op een ingevette ovenschaal een cirkel pasta te leggen, hierop een schijf tomaat (pezo) en een schijf mozzarella, hierop terug een vel pasta en werk af met een beetje mozzarella en een zongedroogd tomaatje. Doorgeven:
  • 8 Zet de lasagna in een oven van 180°C en laat de kaas smelten.
  • 9 Verhit een pan met olijfolie en margarine. Wentel de zwezeriken in bloem en bak ze krokant in een gloeiend hete pan. 1
  • 0 Verdeel deze in escaloppes. 1
  • 1 Leg schuin tegen de lasagna en werk af met een beetje pesto.

Lasagna met geconfijte tomaat is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spinazielasagna Met Basilicum
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige Vislasagne
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Vegetarische Lasagna
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Lasagna Met Kaas, Paddestoelen
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept