1 Ik ben niet zo’n gigantische fan van lasagne, ’t is zo zwaar met die bechamelsaus, en echt wel veel werk! Ik heb mijn eigen versie gemaakt met allemaal dingen die ik superlekker vind, en al zeg ik het zelf, ik vind hem echt wel geslaagd! Voila het recept:
2 Maak eerst de tomatensaus. Hak de ajuin en paprika heel fijn, en bak op in een beetje olijfolie. Doe er dan de tomatensaus en het blik tomaten bij. Laat het maar goed pruttelen, en doe er kruiden bij: ik gebruik een snuifje paprikapoeder, cayennepeper, een klein beetje oregano, peper en zout. Doe er dan de theelepel suiker en een goeie geut balsamico bij. Nog even goed doorkoken, en ’t zwaarste werk is al gedaan!
3 Snij de courgette in schijfjes, en schik een eerste laagje in een ovenschaal en besprenkel met balsamico. Doe daar een schepje tomatensaus over en strijk het goed uit. Smeer vervolgens een goei laagske ricotta op een aantal lasagneblaren, en bedek er de saus mee. Dan zwaai ik eens met mijn pepermolen erover. Dan leg je er een laagje gerookte zalmplakjes over. Wat besprenkelen met citroen, en ook wat peper. En dan terug beginnen met een laagje courgettes… enzovoort.
4 Verwarm de oven voor op 200°.
5 Eindig met een laagje tomatensaus, en doe daar de geraspte kaas over.
6 Een dikke 20 minuutjes in de oven, ondertussen nog iets leuks doen, af en toe eens verlekkerd naar de oven gaan kijken, en voor de liefhebbers van een krokant korstje (wie niet?), nog 5 minuten onder de grill. En smullen maar!!!