1 Verhit in een kookpot met dikke bodem de olijfolie.
2 Voeg ui en look toe, laat even glazig worden.
3 Voeg het gehakt toe en bak dit onder voortdurend roeren met een houten lepel goed aan, zorg dat het niet samen kleeft, moet rul zijn en zeker niet(s) meer rauw.
4 Goed kruiden met pezo.
5 Overgiet met de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten.
6 Voeg ongeveer 2 koffielepels oregano toe en de wortelblokjes, meng alles goed door mekaar en laat aan de kook komen.
7 Zet het vuur heel laag en doe er de takjes tijm, rozemarijn, suiker en de snippers lavas bij.
8 Laat ongeveer 1 uur 30 heel heel lichtjes pruttelen.
9 Haal de takjes tijm en rozemarijn uit de saus en smaak verder af met pezo en misschien nog een lepeltje suiker.1
0 U kunt er ook in fijne blokjes gesneden paprika aan toevoegen, samen met de wortel.