Bolognesesaus

6
120 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit in een kookpot met dikke bodem de olijfolie.
  • 2 Voeg ui en look toe, laat even glazig worden.
  • 3 Voeg het gehakt toe en bak dit onder voortdurend roeren met een houten lepel goed aan, zorg dat het niet samen kleeft, moet rul zijn en zeker niet(s) meer rauw.
  • 4 Goed kruiden met pezo.
  • 5 Overgiet met de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten.
  • 6 Voeg ongeveer 2 koffielepels oregano toe en de wortelblokjes, meng alles goed door mekaar en laat aan de kook komen.
  • 7 Zet het vuur heel laag en doe er de takjes tijm, rozemarijn, suiker en de snippers lavas bij.
  • 8 Laat ongeveer 1 uur 30 heel heel lichtjes pruttelen.
  • 9 Haal de takjes tijm en rozemarijn uit de saus en smaak verder af met pezo en misschien nog een lepeltje suiker.1
  • 0 U kunt er ook in fijne blokjes gesneden paprika aan toevoegen, samen met de wortel.

Bolognesesaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti bolognese
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Funpasta met bolognesesaus en maïs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bolognesesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cappelletti met prei-bolognesesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti bolognese
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Funpasta met bolognesesaus en maïs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bolognesesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cappelletti met prei-bolognesesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept