Spaghetti carbonara

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 We koken de spaghetti met een scheutje olijfolie in licht gezouten water beetgaar, de kooktijd varieert van pasta tot pasta. We smelten vervolgens 25 gr solo in een pan en voegen de blokjes ham of spek toe. We bakken deze tot ze lichtbruin kleuren.
  • 2 We klutsen ondertussen de room met de eieren en kruiden met pezo. We gieten dit mengsel bij de hamblokjes en laten het geheel al roerend op een laag vuur indikken. Het carbonara mengsel mag niet stollen. We voegen tot slot nog de geraspte parmezaan toe en laten nog een minuutje indikken.
  • 3 We gieten de spaghetti af en mengen er de carbonara saus onder. We verdelen de spaghetti carbonara over vier borden en bestrooien met fijngehakte peterselie.
  • 4 Hierbij drinken we een droge witte wijn, een rosé mag ook.
  • 5 Tip: Je kan de hamblokjes in deze spaghetti carbonara ook door stukjes zalm vervangen, vervang dan 1 dl room door 1dl droge witte wijn.

Spaghetti carbonara is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept
Wortelpasta carbonara met tuinerwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta carbonara met tuinbonen en ham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept