1 We pellen de scampi's maar laten een stuk van de staart eraan.
2 Vervolgens verwijderen we het darmkanaal door op de rugzijde een overlangse inkeping te maken en het zwarte darmkanaal te verwijderen. We houden de koppen, staarten en pellen bij. We brengen ondertussen in lichtgezouten water de linguine aan de kook.
3 We fruiten de look en sjalotten met de koppen en pellen in een wokpan met wat olie. We kruiden met pezo, laten even doorbakken en verwijderen dan de koppen en pellen. We voegen de scampi's toe, kruiden met currypoeder en het fijngesneden pepertje.
4 We laten de scampi's langs elke kant heel kort bakken en blussen af met de room. We voegen tot slot nog een eetlepel ketchup toe, of wie het zachter wenst, een koffielepel tomatenpuree.
5 We mengen alles tot we een gladde oranjekleurige saus bekomen.
6 We dienen op met de linguine en een blaadje basilicum.
7 Wie het feestelijker wenst, de scampi flamberen met whisky en blussen met de room.
Linguine met scampi's en een pittige roomsaus is een recept van Solo Open Kitchen