1 Was de mosselen grondig en kook deze op een hoog vuur eventjes met een klein scheutje witte wijn tot alle schelpen open zijn. Zet de mosselen even opzij.Snijd ondertussen de schoongemaakte courgette en paprika in blokjes + snijdt de sjalotjes en de knoflook fijn.Fruit de sjalotten en knoflook in een beetje solo light of olijfolie, voeg er de courgette- en paprikablokjes bij, kruid met wat peper en zout.Laat even verder bakken . Haal ondertussen de mosselen uit de schelpen , houdt het kookvocht van de mosselen apart . Snijdt de gerookte zalm in reepjes. Bak de mosselen eventjes mee met de groenten, blus met de overige witte wijn en een glas van het mosselkookvocht, laat even doorsudderen. Kook intussen de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Voeg de light room of ligtroom bij de groenten en mosselen , voeg de gerookte zalm toe en wat gesnipperde bieslook , nog heel even laten sudderen. Eventueel nog wat bijkruiden met peper en zout. Pasta afgieten en onder de saus mengen.
2 Dien de pasta op in diepe borden , strooi er wat garnalen en gesnipperde bieslook over.