Linguine met scampi en een pittige roomsaus

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 We pellen de scampi maar laten een stuk van de staart staan.
  • 2 We verwijderen het darmkanaal door op de rugzijde een overlangse inkeping te maken en het zwarte draadje te verwijderen. We houden de koppen, staarten en pellen bij. We brengen ondertussen in lichtgezouten water de linguine aan de kook.
  • 3 We fruiten de look en sjalotten met de koppen en pellen in een wokpan met wat olie. We kruiden met pezo, laten even doorbakken en verwijderen dan de koppen en pellen. We voegen de scampi toe, kruiden met currypoeder en het fijngesneden cayennepepertje.
  • 4 We laten de scampi langs elke kant enkele minuten meebakken en blussen af met de room. We voegen tot slot nog een eetlepel ketchup toe en mengen alles tot we een gladde oranjekleurige saus bekomen.
  • 5 We dienen op met de linguine en een blaadje basilicum.

Linguine met scampi en een pittige roomsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met gepofte cherrytomaat en garnalen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept