1 doe de ui, de knoflook en het gehakt in een antiaanbakpan en bak het gehakt in 5 minuten rul en bruin.
2 voeg de passata, kruiden en wat zout en peper toe. roer goed en breng het geheel aan de kook.
3 dek de pan af, draai het vuur laag en laat het gehaktmengsel onder af en toe roeren 30 minuten pruttelen.
4 maak intussen de saus. doe alle ingrediënten voor de saus, behalve de parmezaan, in een pan en laat de saus al roerend op laag vuur koken tot hij indikt en borrelt.
5 neem de pan van het vuur en voeg zout en peper toe. doe de gemalen kaas in de pan en roer hem goed door de saus.
6 doe de spinazie in een pot en maak hem klaar. leg de spinazie op een stuk keukenpapier en dep hem met een ander stuk keukenpapier droog.
7 schep het gehaktmengsel, de lasagnevellen, de cottagecheese en de spinazie in lagen in een ovenschaal. begin en eindig met een laag gehakt/
8 verdeel de kaassaus erover en bak de lasagne 40-50 minuten in de oven, of tot de kaassaus goudbruin is en borrelt. lekker met gemengde sla en vers knapperig brood
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)