Zoek
Tagliatelle met zalm
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gr zalmfilet
500 gr tagliatelle
1 bio-citroen
20 gr solo, bakken en braden
1 el bloem
375 ml melk
150 ml slagroom
1/2 bosje kervel
4 tl forelkaviaar
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Was de citroen, wrijf hem droog en snijd hem doormidden.
2
Snijd 1 helft in plakjes, pers de andere helft uit.
3
Smelt de solo in een pan en voeg de bloem toe (roux), laat even meebakken om de bloemsmaak te verwijderen, wel niet kleuren.
4
Roer er de melk en de slagroom doorheen en breng aan de kook.
5
Laat ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen.
6
Breng op smaak met pezo en 1 à 2 el citroensap, naar eigen smaak.
7
Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
8
Snij de zalm in blokjes van 4 x 4 cm en voeg ze toe aan de saus en laat afgedekt op een zeer laag vuur in 6 à 8 minuten gaar worden.
9
Was de kervel en schud hem droog, hou wat apart voor garnering, snijd de rest fijn.1
0
Trek de 'lamellen' van de vis met een spatel uit elkaar.1
1
Roer de gehakte kervel door de saus.1
2
Giet de pasta af en meng hem onder de saus.1
3
Dien op in grote diepe warme pastaborden, versier met een tl forelkaviaar of een andere kaviaar, een schijfje citroen en een takje kervel.
Tagliatelle met zalm is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met chiantisaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Romige tagliatelle met spekjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept