1 Kook de spaghetti volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
2 Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan op een matig vuur goudbruin. Op een bord laten afkoelen.
3 Snij de courgettes en tomaten in stukjes. Pel en versnipper de uien en teentjes knoflook.
4 Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en bak hierin de ui 3 minuten. Voeg de knoflook, courgette en tomaat toe. 1 minuut omscheppend meebakken. Roer het bouillonketeltje en 3/4 van de pijnboompitjes erdoor en laat 10 minuten afgedekt zachtjes pruttelen.
5 Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snij in smalle reepjes.
6 Pureer het groentemengsel. Breng de saus op smaak met wat peper.
7 Verdeel de spaghetti over diepe borden. Schep de saus erover en bestrooi met de rest van de pijnboompitjes, basilicum en kaas.
Spaghetti met Italiaanse groentesaus is een recept van Solo Open Kitchen