Zoek
Tagliatelle met ricotta en lente-uitjes
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
400 gr tagliatelle
1 bosje lenteuitjes
150 gr ricotta
40 gr gemalen parmezaan
2 sneetjes bruin brood, in blokjes
1 onbespoten sinaasappel
6 eetlepels olijfolie
1 theelepel Provençaalse kruiden
muskaatnoot
peper en zout
Bereiding
1
Maak de lente-uitjes schoon, snij zowel het wit als het groen in ringetjes. Boen de sinaasappel goed schoon met warm water. Rasp de
2
schil. Pers het vruchtvlees uit.
3
Verwarm in een diepe pan 4 eetlepels olijfolie. Doe er de uitjes, de geraspte sinaasappelschil en een snuifje zout bij. Dek af en laat 5
4
minuten heel zacht stoven.
5
Verwarm de rest van de olie in een koekenpan, doe er de Provençaalse kruiden en de broodblokjes bij. Laat op een vrij hoog vuur
6
bakken, tot de croutons mooi goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
7
Vermeng de ricotta met de gemalen parmezaan, het sinaasappelsap en een snuifje muskaatnoot.
8
Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
9
Roer twee eetlepels kookwater van de pasta door het ricottamengsel, tot u een dik vloeibare saus krijgt. Voeg de gestoofde uitjes toe. 1
0
Giet de pasta af. Vermeng ze meteen met de ricottasaus. Werk af met de croutons en serveer.
Tagliatelle met ricotta en lente-uitjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Taboulé van de kapitein
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm met paksoi
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes met komkommersalade
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische filet met rijst en satésaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met chiantisaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Romige tagliatelle met spekjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept