1 Stoof de sjalot aan in wat boter. Voeg er de wortelblokjes aan toe en laat 4 minuten onder deksel op een zacht vuurtje garen.
2 Bak in een andere pan het gehakt rul in wat boter. Doe er dan de ham bij. Kruid met peper, zout en tijm. Voeg er de worteltjes en de
3 tomatenpuree bij. Blus met 1 dl kalfsbouillon. Voeg er op het einde de doperwtjes bij en laat nog even goed doorwarmen.
4 Kook ondertussen de lasagne volgens de gebruiksaanwijzing.
5 Smelt de mascarpone op een zacht vuurtje en voeg er de helft van de parmezaan al roerend bij tot een homogene kaassaus.
6 Leg de lasagnevellen open op een schoon werkvlak. Leg in het midden wat vulling en rol op. Schik ze per 2 of 3 in beboterde ovenschoteltjes. Schenk er de kaassaus over, strooi er nog wat parmezaan over en laat 15 minuten garen in een voorverwarmde oven
7 van 180° C. Serveer met stokbrood en lookboter. Snelle cannelloni met wortel, gehakt en doperwtjes
Snelle cannelloni met wortel, gehakt en doperwtjes is een recept van Solo Open Kitchen