1 Breng 2 liter gezouten water met daarin 1 soeplepel olie aan de kook.
2 Hak de sjalotten fijn en stoof ze op een zacht vuur in een pan met 25GR gesmoten boter. Wanneer ze doorzichtig zijn, voegt u de champagne er bij. Zachtjes laten opwarmen.
3 Braad gelijktijdig de zalmsteaks in een grote pan met anti-kleeflaag met daarin in soeplepel olie. 2 à 3 minuten braden aan iedere kant is voldoende . Peper en zout toevoegen.
4 Neem de zalm uit de pan en giet er de champagne met de sjalotjes in. Krab de pan schoon en breng alles aan de kook. Laat op een hevig vuur tot de helft inkoken.
5 Ondertussen kookt u de deegwaren en braadt u de gereinigde en kleingesneden oesterzwammen in een pan met 25 GR gesmolten boter. Peper, zout en de gehakte peterselie toevoegen.
6 Wanneer de champagne ingedikt is, voegt u hem bij de room. Laat dit mengsel pruttelen en breng het op smaak.
7 Doe de zalm opnieuw in de braadpan met de saus, laat alles nog even goed opwarmen en dien onmiddellijk op samen met de oesterzwammen en de deegwaren.