Pasta met tomaat, aubergine en mozzarella

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de aubergine in blokjes. Hak de ui en de look fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en roerbak de blokjes aubergine 8 min op matig vuur. Bak de snippers look en ui even mee. Giet er de gepelde tomaten en de balsamicoazijn bij. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de basilicumsteeltjes toe en laat de saus 15 min sudderen. Roer de room erdoor. Kook de pasta beetgaar. Laat uitlekken en bewaar wat kookvocht. Doe de pasta terug in de pot en roer er het kookvocht en een scheut olijfolie door. Giet er de tomatensaus erbij. Breng op smaak met peper en zout. Verscheur de mozzarella en de basilicumblaadjes en schep ze door de pasta. Lepel de pasta in kommen. Rasp er wat parmezaan over en dien op.

Pasta met tomaat, aubergine en mozzarella is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept