1 Meng voor het deeg 250g. bloem, 2 losgeklopte eieren en 2 el. olie met 80ml water kort tot het deeg een bal vormt. Wikkel de deegbal in plasticfolie en leg hem 15min in de koelkast.
2 Verhit voor de vulling 1el olie in een pan met dikke bodem. Fruit de lente uitjes en knoflook 2 min op matig vuur. Voeg het gehakt toe en roerbak 4 min. tot het gehakt bruin en al het vocht verdampt is. Maak het gehakt met een vork rul.
3 Laat het gehakt afkoelen en roer er 1 losgeklopt ei door.
4 Rol de helft van het deeg tot een zeer dunne lap uit op een met bloem bestoven werkblad.
5 snij het deeg met een scherp mes in vierkantjes van 6 cm. Bestrijk de helft van de vierkantjes met water en leg er een tl. vulling op. leg er een droog vierkantje boven op en druk de randen stevig aan.Leg de ravioli in een enkle laag op een met bloem bestoven bakplaat.
6 Smelt voor de saus de boter in een pan. Voeg de mascarpone toe en smelt hem al roerend op een matig vuur. voeg de parmezaanse kaas en de salie toe en verwarm nog 1 minuut, blijf roeren.
7 Kook de ravioli ca. 5 min. in een grote pan kokend water gaar. Laat de ravioli uitlekken en serveer hem met de saus
Ravioli met vlees vulling en kaassaus is een recept van Solo Open Kitchen