2 Hak de spinazie en stoom of stoof ze kort. Meng de spinazie met de ricotta en de cheddar.
3 Fruit de uien en knoflook glazig in wat olijfolie. Voeg het gehakt en de champignons toe en laat het geheel even bakken, het gehakt moet rul zijn, kruiden met pezo.
4 Voeg het blik tomaten en de tomatenpuree toe en laat de saus 30 minuten sudderen op een laag vuur tot ze dik is, afkruiden met pezo. Voeg daarna de basilicum toe.
5 Olie de bodem van een ovenschaal in met een heel weinig olijfolie.
6 Leg 1/5 van de lasagne op de bodem van de ovenschaal, leg de helft van de gemengde spinazie erop en bedek opnieuw met 1/5 van de lasagne.
7 Leg nu de helft van het gehaktmensel erop en opnieuw 1/5 lasagne.
8 Herhaal het proces tot de ingrediënten op zijn, maar eindig met een laag gehaktmengsel of spinazie.
9 Bestrooi de bovenlaag met parmezaan.1
0 Zet de ovenschaal gedurende 40 minuten in de warme oven.1
1 Lekker met een stukje vers stokbrood en een heerlijk glaasje Italiaanse rode wijn; chianti, valpolicella, of een Barbera d’ Alba of een Barbera d’ Asti...
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)