1 Schil de rode paprika met een dunschiller. Verwijder de pitjes en snijd het rode vruchtvlees in blokjes.
2 Bak de stukjes paprika in een lepel olijfolie op een zacht vuurtje. Voeg de tijm toe en laat 5 minuten bakken. Houd apart.
3 Kook de spaghetti beetgaar (al dente) in kokend gezouten water.
4 Snijd de zeer koude sint-jakobsvruchten in de hoogte in drie fijnere schijfjes.
5 Giet de spaghetti af. Voeg een scheut zeer goede olijfolie (extra vierge), de raketsla, de paprikablokjes en een paar druppels citroensap toe. Peper het geheel. Meng de hete spaghetti en laat de rucola wat slinken door de warmte van de spaghetti. Zet eventueel de pot nog heel even op het vuur.
6 Verdeel de spaghetti over 4 diepe warme pastaborden. Leg de dunne schijfjes rauwe sint-jakobsschelp op de pasta. Bestrooi eventueel met een klein beetje grof zeezout en peper. Werk af met schilfers parmezaan en serveer.
7 Serveer met een stukje vers stokbrood/
8 Wat drinken we daarbij: een Italiaanse Pinot Grigio of een Chardonnay
Spaghetti met sint-jakobsschelpen en rucola is een recept van Solo Open Kitchen