Spaghetti met sint-jakobsschelpen en rucola

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de rode paprika met een dunschiller. Verwijder de pitjes en snijd het rode vruchtvlees in blokjes.
  • 2 Bak de stukjes paprika in een lepel olijfolie op een zacht vuurtje. Voeg de tijm toe en laat 5 minuten bakken. Houd apart.
  • 3 Kook de spaghetti beetgaar (al dente) in kokend gezouten water.
  • 4 Snijd de zeer koude sint-jakobsvruchten in de hoogte in drie fijnere schijfjes.
  • 5 Giet de spaghetti af. Voeg een scheut zeer goede olijfolie (extra vierge), de raketsla, de paprikablokjes en een paar druppels citroensap toe. Peper het geheel. Meng de hete spaghetti en laat de rucola wat slinken door de warmte van de spaghetti. Zet eventueel de pot nog heel even op het vuur.
  • 6 Verdeel de spaghetti over 4 diepe warme pastaborden. Leg de dunne schijfjes rauwe sint-jakobsschelp op de pasta. Bestrooi eventueel met een klein beetje grof zeezout en peper. Werk af met schilfers parmezaan en serveer.
  • 7 Serveer met een stukje vers stokbrood/
  • 8 Wat drinken we daarbij: een Italiaanse Pinot Grigio of een Chardonnay

Spaghetti met sint-jakobsschelpen en rucola is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbout met geroosterde aardpeertjes en rucola
150 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasoep
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept