1 Als eerste snipper je de sjalotten terwijl de olie in een pan op het vuur warm wordt, je laat ze glazig worden waar je dan de look in zijn heel bijvoegt.
2 Je laat de look al roerend de warmte opnemen.
3 Je voegt de tomaten toe ( deze kleine tomaatjes zijn niet ontveld en ontpit wat een extra smaak geeft aan je saus).
4 Laat alles aan de kook komen en zet je vuur dan zachter, kruid met peper, zout, tijm en laurier.
5 laat het geheel 20 min. sudderen.
6 zet een pot met licht gezouten water op het vuur en breng aan de kook .
7 Je tonijn mag je nu kruiden met peper, zout en viskruiden die ik in een speciaalzaak heb gevonden bestaande uit tijm, venkelzaad, mosterdzaad, dille en citroen.
8 De zwarte olijven en de kappertjes mogen nu in de saus.
9 Als het water kookt mag de pasta erin. ( al dente koken )1
0 Zet een grillpan op het vuur en laat het heet worden, leg dan je steaks erop en wacht een twee minuutjes, maak een kwart draai met je steaks zodat je een ruitjesvorm bekomt.1
1 Na 1 minuut draai je de steaks om en wacht nog eventjes naar gelang de dikte van je steaks ( het mag niet uitgebakken zijn ).1
2 Leg de steaks op een verwarmd bord met ernaast de pasta, drapeer de saus over de pasta.1