Zoek
Macaroni met gehaktballetjes en tomatensaus
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
150 gr parmezaanse kaas
500 gr macaroni
400 gr gehakt
1 st beschuit
1 dl melk
1 st ei
2 eetlepels fijngehakte peterselie
2 teentje knoflook
1 mespunt chilipoeder
1 fijngesneden ui
1 kl blikje tomatenpuree
500 gr ontpitte en in stukjes gesneden tomaten
1 st laurierblad en takje tijm
1 eetlepel suiker
Bereiding
1
Verhit voor de saus de olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook
2
lichtbruin.
3
Voeg de tomaten, tomatenpuree, suiker, laurier, zout en peper toe en laat de
4
saus 20 minuten sudderen.
5
Week voor de balletjes de beschuit in de melk en doe er het gehakt en de
6
overige ingrediënten bij, behalve de boter.
7
Kneed tot alles goed is vermengd en vorm er ± 20 balletjes van.
8
Laat de boter bruin worden en bak de balletjes onder af en toe schudden in 15
9
minuten bruin en gaar.1
0
Bereid de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak en laat ze in een1
1
vergiet uitlekken.1
2
Smelt 10 gr boter en schep die door de macaroni.1
3
Doe de balletjes door de tomatensaus, giet de saus over de macaroni en warm1
4
alles nog even goed door.1
5
Serveer er een schaaltje Parmezaanse kaas bij. 1
6
veel ingredienten maar echt weinig werk .. zo klaar en overheerlijk
Macaroni met gehaktballetjes en tomatensaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mac 'n cheese met broccoli
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Macaroni met bloemkool en kaas uit de oven
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kibbeling met romige worteltjesmacaroni
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept