1 Snipper de uien en de knoflook. Verwarm de olijfolie in een pan en doe er de helft van de uien en de knoflook bij. Giet de wijn erover, zet een deksel op de pan en laat de mosselen op een hoog vuur ongeveer 7 minuten open koken. Neem de mosselen uit de pan en zeef het kookvocht door een doek.
2 Voor de saus:
3 Pel de tomaten en snij ze in vieren. Fruit de rest van de uien en de knoflook in wat olijfolie.
4 Doe de tomaten, tijm, pilipili, zout en peper erbij en laat alles op een zacht vuurtje koken tot de tomaten zacht worden. Voeg het gezeefde kookvocht van de mosselen toe en laat alles nog 3 minuten koken. Houd de saus warm.
5 Kook de spaghetti al dente en verdeel hem over de borden.
6 Doe de mosselen en de tomatensaus erover en bestrooi met Parmezaan.
7 Dien onmiddellijk op.
8 Eet smakelijk.
Spaghetti met mosselen en tomaten is een recept van Solo Open Kitchen