2 Leg de vis in een ovenschotel (ongeveer 25 bij 40CM) en zet 20 min. in een op 100°C voorverwarmde oven (de vis is dan half gegaard). Haal de vis uit de ovenschaal.
3 Stoom of kook de diepgevroren asperges 10 à 15 min. Laat de asperges uitlekken en snij in hapklare stukken
4 Doe de diepgevroren spinazie in een kookpot en warm op zacht vuur op. Roer regelmatig en voeg als de spinazie warm is de ricotta, peper, zout en nootmuskaat toe.
5 Doe de melk, de alcohol en 1 DL water in een kookpot en breng aan de kook. Verkruimel er de blokjes visbouillon is en kruid met peper en zout. Voeg ook de room toe en laat ongeveer 3 MIN. goed doorkoken.
6 Doe er de kruidenkaas bij, roer goed en laat nog heel even koken. Bind indien nodig met instantsausbinder.
7 Beboter de ovenschaal en verdeel de spinazie over de bodem. Bedek met 6 lasagnebladen. Verdeel er de pangasius over en giet er 2/3 de van de saus over.
8 Bedek met 6 lasagnebladen en leg er de aspergestukjes op. Dek af met 6 lasagnebladen en de rest van de saus. Strooi de gemalen mozzarella erover. Zet de ovenschotel 30 MIN. in een op 200°C voorverwarmde oven.
lasagne met asperges en pangasius is een recept van Solo Open Kitchen