1 hak de peterselie fijn. snij de wortel in dunne plakjes,snij de selderij,ui,knoflook en pancetta klein. giet de ontvelde tomaten af en bewaar het vocht. kook de lasagnebladen in diep water gedurende 10 min. bewaar 10 cl van het kookvocht. spoel de bladen af in koud water. meng de ricotta met het kookvocht. snij de mozarella in dunne plakjes. verhit de olijfolie in een pan en bak de pancetta,voeg de peterselie,knoflook,ui,wortel en selderij toe. laat 12 min zachtjes stoven. voeg het gehakt en een beetje zout toe. laat 10 min stoven op middelhoog vuur. voeg de tomatenpuree en rode wijn toe. laat weer 5 min stoven. voeg de ontvelde tomaten en het vocht toe. laat 1 uur stoven met het deksel op de pan. verwarm de oven voor op 180 graden. bedek de bodem van een schaal met de saus. leg er vervolgens de lasagnebladen en de ricotta op. bestrooi met parmezaanse kaas. bedek met de saus en vervolgens met mozarella,herhaal nogmaals en eindig met de saus. bedek met parmezaanse kaas en mozarella. zet de schaal 25 min in de hete oven en vervolgens 5 min in de grill voor een goudbruin korstje.